U ŠIBENIKU ODRŽAN PRIKAZ KNJIGE PROF. LISCA: “ŠIBENSKE I DRUGE KROATISTIČKE TEME”

U ponedjeljak 28. rujna, u organizaciji Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku i našega Ogranka, u Gradskoj knjižnici u Šibeniku prikazana je knjiga prof. Lisca: “Šibenske i druge kroatističke teme”.

O knjizi su govorili: izv. prof. dr. Gordana Čupković i izv. prof. dr. Ivica Vigato. U ime Organizatora i Nakladnika prisutne su pozdravili: predsjednik Ogranka dr. sc. Radomir Jurić  i ravnatelj Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” u Šibeniku gospodin Vilijam Lakić.

Knjiga je plod dobre suradnje Knjižnice i Ogranka, a predstavlja samo jedan u nizu visokih  rezultata  velikoga dugogodišnjeg rada cijenjenog hrvatskog dijalektologa prof. Lisca. Prema riječima prof. Čupković, u rješavanju znanstvene problematike Autor nije polemičar, nego pozivatelj na nužan i potreban daljnji kontinuirani dijalektološki rad koji će nam pomoći u argumentiranju svih odgovora na otvorena jezična pitanja. Prof. Vigato, jedan od ocjenjivača knjige, u svom govoru naglašava kako će obrađena filološka pitanja šibenskoga, ali i drugih hrvatskih područja, poglavito zadarskoga, zasigurno naći svoje mjesto među čitateljskom publikom koja ima interes  za hrvatski jezik, njegovu povijest, bogatstvo raznolikosti njegovih  dijalekata te velikih ljudi koji su se isticali i ističu se u svom radu o hrvatskom jeziku i za hrvatski jezik.