Marko Matić u Ogranku predstavio knjigu “Sučeljavanje i rastajanje”

Ogranak Matice hrvatske u Zadru 3. svibnja  predstavio je knjigu Marka Matića: “Sučeljavanje i rastajanje”. Knjigu je kroz razgovor s autorom predstavio Ivan Beljan, stradalnik, ratnik, brigadir HV-a, publicist i društveno-politički aktivist.

Marko Matić je rođen u Borčanu na Duvanjskom polju 1952. godine. Diplomirani je pravnik, književnik i publicist. Pjesnik je, novelist, književni kritičar i esejist. Piše i reportaže, putopise i publicističke članke. Napravio je i objavio u raznim novinama mnoge intervjue s istaknutim osobama iz kulturnog, političkog i gospodarskog života. Osnivač je i četiri godine glavni urednik Hrvatskog mjesečnog glasila “Tomislav”, a godinu dana urednik u tjedniku Hrvatsko slovo. Član je Matice hrvatske od 1971. godine.

U publicističko prozno esejističkoj knjizi “Sučeljavanje i rastajanje” autor nastavlja svoju bitku slovima za opću dobrobit Hrvata i Hrvatske u povijesnim granicama. Prikaz je to trenutnog društvenog stanja u Domovini koja vapi za nužnim promjenama. Jedino se na taj način može osigurati budućnost generacijama koje dolaze.

1683181974754