Treći festival knjige Matice hrvatske

 

U Matici hrvatskoj u Zagrebu od 6. do 9. lipnja održava se Treći festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova Matičinih ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska sveučilišna naklada, Hrvatski institut za povijest, a ove godine i Kršćanska sadašnjost i Naklada Ljevak.

Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima, Večeri poezije, ali i „Doručku s pjesnicima“.

Svečano otvaranje Festivala održava se u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati, prethodno se u 18.30 sati u Galeriji Matice hrvatske otvara Međunarodna izložba karikatura (tema: likovi iz književnosti) u organizaciji Matice hrvatske i Hrvatskog društva karikaturista.

Ogranak Matice hrvatske u Zadru na Festivalu će sudjelovati u petak 7. lipnja. U 16 sati promovirat ćemo knjigu Mate Kovačevića: Putovima hrvatskog proljeća. O knjizi će govoriti recenzent Damir Pešorda i Mate Kovačević, autor knjige. Ogranak će na Festivalu u petak 7. lipnja izložiti i svoja novija knjižna izdanja.

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj poduprli su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija RH, sponzori i donatori.

Ulaz je na sva događanja besplatan!

Cjelokupni program Festivala možete pogledati ovdje: FKMH-Program 2024.